Hasznos tudnivalók a WC csészéről

Nem beszélünk róla, azonban a megfelelő WC csésze kiválasztása az egyik legfontosabb dolog a mellékhelyiség kialakításakor, ha felújításról vagy házépítésről van szó. Nem is gondolnánk milyen sok fajta közül választhatunk, ha WC csésze csere van láthatáron.

Ebben a cikkünkben összefoglaltunk olyan tudnivalókat, amelyek nélkülözhetetlenek a megfelelő WC csésze kiválasztásához.

Így válasszunk WC csészét

Rögzítés: Két típus között kell választanunk, hogy fali vagy álló modellt szeretnénk. A döntésünket befolyásolja az, hogy hol helyezkedik el a szennyvízcső.

Az álló fajták lehetnek hátsó vagy alsó kifolyásúak is, a fali darabok csak hátsó kifolyással rendelkeznek.

Öblítés: Itt is két típus közül választhatunk, ha öblítésről van szó, ezek pedig a laposöblítésű és a mélyöblítésű kivitelek. Az emberek előszeretettel választják a mélyöblítésű fajtát, hiszen könnyebb a tisztántartása, kevésbé vízkövesedik, és kevesebb szaggal is jár.

Ezzel szemben a használatkor visszacsobbanhat, ami igazán kellemetlen tud lenni.

Tartály: A mellékhelyiség stílusától függően eldönthetjük, hogy hova kerüljön a tartály. Választhatunk nyomógombos, falsík alatti vagy falra szerelt modellek közül.

Esztétikai szempontból érdemes a falba épített verziót választani. Ezzel helyet is spórolhatunk. Ettől függetlenül nagyon szép falra szerelhető tartályok közül választhatunk, ha mégis erre a típusra esne a választásunk.

Perem: A higiénia egy új szintjét teszi elérhetővé ez a modell. Mivel nincs pereme a WC csészének, így nincs helye a szennyeződésnek sem.

Kialakításának köszönhetően tökéletes szögből és sebességgel megy a víz a csészébe, így elsőrangú a tisztaság. Ez még nem minden, mivel csöndes a működése és a kinézete is megnyerő.

Ülőke: A folyamatos újításoknak köszönhetően a legtöbb WC csésze rendelkezik saját ülőkéjével, ami pontosan követi az adott modell vonalait.

Az anyagok szempontjából választhatunk fa, műanyag és kő közül. Lehet egyszínű vagy mintás, esetleg kőberakásos. Extra kivitelűek is léteznek, például lecsapódásgátlóval ellátott, beépített intimzuhanyos vagy akár led világításos.

Ha WC csésze csere van tervben, a felsorolt szempontokat érdemes figyelembe vennünk a döntés meghozatala előtt. A duguláselhárítással vagy vízvezetékszereléssel foglalkozó vállalkozások elérhetőségei között érdemes szétnéznünk, ha a csésze cseréjét magunk nem tudjuk megoldani.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük