Illóolajok, amelyek elűzik a megfázást és az influenzát

A megfázás megzavarja mindennapjainkat, apatikussá tesz, kipihentnek, hangulattalannak érezzük magunkat, állandóan fáradtak vagyunk. A megfázás leküzdésére a legjobb gyógymód a pihenés, hidratálás, több gyümölcs és zöldség, húslevesek fogyasztása.

A közönséges megfázás általában vírusokból származik. A bakteriális fertőzésekkel ellentétben a vírusok nem kezelhetők antibiotikumokkal, mert bejutnak sejtjeinkbe, növekednek és szaporodnak. A szervezet immunrendszere képes leküzdeni bizonyos vírusokat, mielőtt azok betegséget okoznának, de néha segítségre van szükségünk.

Sok modern gyógyszer egyszerűen szintetikus változata a természet legrégebbi gyógyszerének – az illóolajoknak. A növények illóolajok formájában megjelenő erejével hozzájárulhatunk immunrendszerünk erősítéséhez egy vírustámadás során és/vagy csökkenthetjük a megfázás vagy influenza időtartamát és súlyosságát.

Íme néhány olaj, amelyek segíthet az eldugult orrnak

Eukaliptuszolaj

Az eukaliptuszolaj nagyon hatékony gyógyszer a orrdugulás és a szamárköhögés enyhítésére. Segít enyhíteni a megfázást, és biztonságosan küzd a vírusok és a légúti problémák, például a hörghurut ellen.

Kakukkfűolaj

Az egyiptomiak és az ókori görögök gyakran használták a kakukkfüvet a fertőző betegségek leküzdésére. A kakukkfűolaj görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik, és hatékonynak bizonyult a köhögés és a légúti fertőzések időtartamának csökkentésében.

Erdeifenyőolaj

A légzőrendszert támogató képessége miatt ez az olaj antibakteriális hatást fejt ki a légutakra, és antioxidáns hatást fejt ki a szervezetben.

Teafaolaj

Ez az olaj régóta bizonyítottan antibakteriális, gomba- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik. A teafa segít köhögés, hörgőtorlódás (a légutak duzzanata) és torokfájás esetén. A tanulmányok azt mutatják, hogy az illóolaj képes megállítani az influenzavírust. Levegőbe való párologtatása természetes fertőtlenítőszer, és elpusztítja a baktériumokat a felületeken és a levegőben.

Rozmaringolaj

A rozmaring illóolajnak fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van. Melegítő olajként a rozmaring jó a fájdalom, a torokfájás és a gyulladásos tünetek enyhítésére.

Borsmentaolaj

A mentát évszázadok óta használják emésztési problémák kezelésére és lehelet frissítésre. A borsmentaolajról még azt is kimutatták, hogy csökkenti a hányingert rákos betegeknél a kemoterápia során.

Gyömbérolaj

A gyömbér az emésztőrendszer támogatásáról ismert, csökkenti a hányingert, lázat és hányást.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük