Mennyibe kerül az elektromos autó töltése?

elektromos autó töltés közben

Amikor az elektromos autók megjelentek a piacon, lehetőség volt az ingyenes töltésre, ezzel is növelni szerették volna az autók népszerűségét, segíteni az elterjedésüket.

Akinek elektromos autója van, az általában vagy otthon, vagy a munkahelyén tudja megoldani annak töltését. Ha a munkahelyen nem kell érte fizetni, akkor ennél olcsóbb és kényelmesebb, idő-hatékony megoldást valószínűleg nem fogunk találni.

Ingyenes lehetőségek

Ma még itt-ott találhatunk ingyenes töltőoszlopot, de nagy valószínűséggel – az autók nagy száma miatt – nem fogunk odaférni, mert már egy másik autós azt elfoglalta.

Sajnos az a legdühítőbb, amikor a töltőhelyhez olyan autó áll be, amelyik nem elektromos, csak parkolóhelyre van szüksége.

Fizetős helyek

Igaz, hogy fizetnünk kell érte, de valószínűleg itt fogunk majd helyet találni.

A töltőoszlopok egyre elterjedtebbek nemcsak a fővárosban, a főutakon, de ma már az alsóbb rendű utakon, kisebb városokban is találunk töltési lehetőséget.

A bevásárlóközpontok is felkészültek erre, a parkolójukban lehetőség van az autónk feltöltésére is. Míg mi vásárolunk, az autónk töltődik.

Az elektromos autó töltés ára általában függ a töltési sebességtől is. A gyorsabb töltés érdekében mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni.

Az Internet a segítségünkre van, ha töltőoszlopot keresünk. Egy kis kereséssel könnyen rátalálhatunk arra, hogy a környékünkön hol és mennyiért tölthetjük fel az akkumulátort, milyen a csatlakozó típusa, ki üzemelteti az oszlopot, milyen a nyitva tartás, hány töltőhely van az adott helyen.

Összességében megállapítható, hogy az elektromos autók töltése lényegesen olcsóbb, mint üzemanyagot tankolni az autóba. Az ár a helytől, áramszolgáltatótól, a töltés gyorsaságától és egyéb tényezőktől is függ, de biztos, hogy jobban megéri, mint benzint vagy dízelt vásárolni.

Sőt, vannak olyan gyártók is, akik pár évre szóló ingyenes töltési lehetőséggel árulják a villanyautót az új tulajdonosának

Nézzünk szét a környékünkön, hogy hol vannak ingyenes töltési lehetőségek, illetve figyeljük mindig az akciókat.

Fizethetünk töltésenként is, de vegyünk inkább csomagot egy adott szolgáltatónál, így anyagilag jobban fogunk járni.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük