Mi a különbség a műanyag és az üvegfólia között?

iphone

Ahogy okosodnak és drágulnak telefonjaink, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk azok biztonságára, hiszen egyre többet veszíthetünk, ha valami külső behatás éri készülékünket. Ha végig gondoljuk egy napunkat, bátran kijelenthetjük, hogy a nap 24 órájában telefonunk velünk van.

Ennek hangjára ébredünk, ha okos fogkefénk van, akkor az app segíti a fogmosásunkat, ha tömegközlekedünk, akkor ezt mutatjuk fel az utazáshoz, ha nem ismerjük az úticélunkat, ezzel jutunk el A-ból B-be, fizetünk vele, újságot, könyvet olvasunk, közösségi életet élünk, üzenetet küldünk és fogadunk.

Emellett nyomon követjük családtagjaink mozgását, jegyzeteket írunk, az emlékeztetők tartják nyilván programunkat, a segítségével sportolunk, mérjük a megtett távot, figyelmeztet az alvási időre, segíthet a relaxálásban elalváskor.

Félkarú óriások lennénk telefonunk nélkül, ezért kell fokozott figyelmet fordítani annak védelmére. Vannak, akik az üvegfóliát részesítik előnyben, de olyanok is akadnak, akik megelégednek annak sima változatával. Nézzük meg, hogy melyiknek mi a szerepe, és akkor könnyű lesz megállapítani, hogy nekünk melyikre van szükségünk.

A kérdés tehát az, hogy például az S22 Ultra üvegfólia vajon biztosítani tudja azt a védelmet, amire telefonunknak szüksége van, vagy elégedjünk meg a sima fóliával?

A kijelzővédő fólia

Hasznos és praktikus találmány, ami a karcoktól, az UV sugaraktól, illetve a zsírosodástól, valamint kis mértékben a víztől nyújt védelmet. Sajnos a leesés, leejtés, ütődés okozta behatásoktól nem védi meg a telefonunkat.

A kijelzőnk nem lesz karcos, ha rajta van, tehát ha a táskánk aljára kerül, a kocsi és lakáskulcs mellé, akkor nem lesz semmi baja. Azonban ha odakoccantjuk valahova, leverjük esetleg az éjjeliszekrényről álmunkban, akkor bizony megsérülhet és betörhet a kijelző.

Az üvegfólia védelme

Ha például egy jó minőségű Samsung üvegfólia van okostelefonunkon, akkor már nem kell annyira aggódnunk, ha az kiesik a kezünkből, ami sajnos például utazás közben előfordulhat. Az üvegfólia ugyanis biztos védelmet nyújt. Azon az elven működik, hogy behatás esetén önmaga összetörik, de a kijelzőt megvédi.

Ebben az esetben elég az üvegfóliát lecserélni, a készülék kijelzője megússza a dolgot sérülés nélkül.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük